Ia lë djalit të të akuzuari të japë dënimin e tij, vendimi i fëmijës ishte ndryshe nga ç`pritej…!!!

Drejtësia është e verbër ,ose me sakte duhet të jetë. Megjithatë, të gjithë ne presim një lloj trajtimi preferencial. Veçanërisht nëse jane të afërmit tanë,ata që na gjykojnë.Por për një baba të Rhode Island, në gjykatë për një shkelje të parkimit, doli që djali i tij te ishte më i ashpër se gjyqtari që kryesonte rastin e tij. Përgjigja e djalit të vogël, i fortë, por i drejtë, bëri që salla te shperthente ne te qeshura dhe e detyroi gjykatësin drejt një zgjidhjeje të butë.Frank Caprio ka qenë një gjykatës praktikues në gjykatën e Rhode Island që nga viti 1985. Ndërsa mund të duket si një gjykatës normal, i kompletuar me simbolet që lidhen me zyrën e tij, salla e tij e gjyqit është diçka tjetër veçse normale.

Në vend të kësaj, gjatë viteve, qytetarët me fat që kane pasur rastet e tyre të kryesuara nga gjyqtari Caprio ,e kane respektuar ate personalisht si dhe teknikat e tij krijuese dhe humane të dënimit.Për shembull, shpesh i kërkon fëmijët e të pandehurve të vijne, te marrin pjesë në gjyq dhe t’u japin këshilla.Këtë vit, Caprio kërkoi djalin 5-vjeçar të të pandehurit, Jakobin, që ta shoqëronte atë. I pandehuri, i cili u akuzua për parkim në anën e gabuar të rrugës, u përball ose me heqje patente, ose midis një gjobe prej 30 $ ose 90 $.Pra, ndërsa Caprio dëgjoi të pandehurin, ai mendoi mbi mundësitë e tij të mundshme. Caprio i kërkoi Jakubit atë që duhet të bënte.

“Kam tre zgjedhje”, i tha Capri Jakobit sipas USA Today. “Mund ta gjobis 90 dollarë, 30 $ ose nuk mund t’i ngarkoj asgjë. Çfarë mendoni se duhet të bëj? ”“$ 30,” tha Jacob sipas USA Today.Salla e gjyqit shpërtheu në të qeshur, por Caprio nuk ishte i gatshëm të ishte aq i ashpër.

Leave a Reply