I pëlqeni shumë domatet? Kur të merrni vesh çfarë shkakton, do vini duart në kokë…!!

I pëlqeni shumë domatet? Kur të merrni vesh çfarë shkakton, do vini duart në kokë…!!

I pëlqeni shumë domatet? Kur të merrni vesh çfarë shkakton, do vini duart në kokë…!!

A e dini se domatet janë ushqime me shumë acid dhe për këtë arsye mund të shkaktojnë d jegie te njerëzit që vuajnë nga g astriti ose r efluksi gastroesofag?Edhe nëse jeni të shëndetshëm dhe nuk vuani nga këto probleme me stomakun, nëse hani shumë domate ose salcë domatesh, edhe ju mund të përjetoni këto simptoma të pakëndshme.

Domatet janë gjithashtu të pasura me oksalate, një substancë që është e vështirë të metabolizohet kur merret shumë dhe mund të rezultojë në formimin e gurëve në veshka. Frutat me lëng të kuq gjithashtu përmbajnë shumë kalium, të cilat gjithashtu mund të ndikojnë në funksionimin e veshkave. Nëse tashmë keni disa probleme të veshkave, jini tepër të kujdesshëm!

Leave a Reply