I gjeni në të gjithë Shqipërinë/ Hani përditë nga dy karafila dhe do mbeteni me gojë hapur kur të shihni efektin në trupin tuaj

I gjeni në të gjithë Shqipërinë/ Hani përditë nga dy karafila dhe do mbeteni me gojë hapur kur të shihni efektin në trupin tuaj

I gjeni në të gjithë Shqipërinë/ Hani përditë nga dy karafila dhe do mbeteni me gojë hapur kur të shihni efektin në trupin tuaj

Karafilat janë gonxhe lulesh të pahapura aromatike të pemës me gjelbërim të përhershëm që rritet në Indonezi. Ata janë një nga speciet më të njohura në botë.

Përveç shijes së ëmbël që u japin gatimeve, karafilët njihen për aftësitë e tyre medicinale.Ne vendosëm të ndajmë me ju përfitimet mbresëlënëse shëndetësore të të ngrënit vetëm 2 karafila në ditë.

Ata forcojnë sistemin imunitar

Karafilat janë një nga ushqimet më të mira që ne mund të marrim për mbështetjen imunitare, sepse ato rrisin sasinë e qelizave të bardha të gja. kut në trup, të cilat na ndihmojnë të lu. ftojmë infe. ksionet. Dhe kjo e gjitha falë vitaminës C që përmbajnë.

Ata përmirësojnë tretjen

Karafilat mund të përdoren si il. aç për prob. lemet e tretjes sepse ato rrisin sekrecionet e enzimave që ndihmojnë në tretjen e ushqimit.Ata gjithashtu reduktojnë përzierjet. Të mos rrimë pa përmendur që karafilat janë plot fibra, e cila promovon tretjen e shëndetshme dhe ndihmon në parandalimin e kapsllëkut. Mënyra më e mirë për të trajtuar prob. lemet e tretjes me karafil është që t’i konsumoni ato në formë pluhuri ose me mjaltë.

Ata mund të largojnë dhim. bjen e dhëmbëve

Kjo bimë ka gjithashtu veti ane. stezike lokale. Nëse keni një dhi. mbje dhëmbi, vendosni një karafil mbi dhëmb për të elim. inuar dhi. mbjen deri sa të arrini tek dentisti.

Ata kontribuojnë në një mëlçi të shëndetshme

Mëlçia është përgjegjëse për detoksifikimin e trupit tonë dhe metabolizimin e ila. çeve që marrim. Eugenoli i pranishëm në vajin e karafileve përmirëson funksionin e mëlçisë.

Ata ndihmojnë në zvogëlimin e dhi. mbjes dhe inflamacionit në trup

Eugenoli gjithashtu u jep karafileve aftësi analgjetike dhe anti-inflamatore. Një mënyrë për të përfituar nga kjo është përdorimi i kësaj erëze si një il. aç për dhi. mbjen e kokës.

Leave a Reply