Historiania greke çmend helenët dhe botën mbarë: Greqia ishte shqiptare, edhe sot gjysma janë shqiptarë!

Historiania greke çmend helenët dhe botën mbarë: Greqia ishte shqiptare, edhe sot gjysma janë shqiptarë!

Historiania greke çmend helenët dhe botën mbarë: Greqia ishte shqiptare, edhe sot gjysma janë shqiptarë!

Një moment interesant është hapja e shkollave greqisht për fëmijët arvanitas në ishullin e Specës, ku një prej mësuesve shkruan se “ndërkohë që po u mësoja greqisht, fëmijët po më mësonin shqip”

Pas deklaratave të shumta të historianes shqiptare, Elena Kocaqi, e cila është shprehur hapur se Greqia është Shqipëri, ka ardhur një deklaratë bombastike nga një historiane greke. Maria Efthimiou, një profesore e historisë në universitetin e Athinës, e vlerësuar me çmim nderi nga presidenca greke, por e angazhuar gjithashtu në mësimdhënie në mjedise të shumta, jep një leksion për arvanitasit në Greqi.

Leave a Reply