Historiani nga Rumunia qe po hallakat Boten me kete qe tregoi per Shiqptaret! Jane me te vjeterit ne europe

Ai Nikolae ishte historian, shkrimtar publicist, politikan akademik, profesor i Universitetit te Bukureshtit dhe i disa akademive e Instituteve te ndryshme te historise.Ai ka dhene nje kontribut te vyer per historine e popullit shqiptar.
Me 1915-1916 botoi ne gjuhe te huaja disa vellime Ne kuadrin e kesaj pune kerkimore, Nikolla zbuloi me 1915 ne biblioteken Laurentiana te Firences, dokumentin e pare te gjuhes shqipe, Formulen epagezimit.

Ne vepren e Jorges, çeshtjet e historise sone zene nje vend te dukshem. Historiani rumun i konsideron shqiptaret nder popujt me te vjeter ne Evrope.
Dhe shprehet Populli shqiptar se bashku me basket, jane me te vjeterit ne Evrope, si cdo here transmeton tutje ditorja.

error: Alert: Content is protected !!