Historia tra gjike e gjyshes shqiptare, që shkoi për t’i marrë nipat dhe vdiq në Siri

Historia tra gjike e gjyshes shqiptare, që shkoi për t’i marrë nipat dhe vdiq në Siri

Historia tra gjike e gjyshes shqiptare, që shkoi për t’i marrë nipat dhe vdiq në Siri

73- vj eçarja Mendije Dumani nga Shqipëria ka hu/mbur jetën më 3 shtator në kapin fa/mëkeq “Al Hol”, në Siri, ku janë të vendosur familjarët e luf/tëtarëve të grupit te/rrorist I S I S. Dumani është gjyshja e Evës 14-vj/eçare dhe Indritit 12-vj/eç. Të dy fëmijët u rrë/mbyen nga babai i tyre, Shkëlzen Dumani, 6 vj/et më parë dhe pas rrë/mbimit ai bashkë me fëmijët shkoi në Siri, për t’u bashkuar me I S I S-in.Muaj më vonë, e moshuara duke shpresuar se do të merrte fëmijët dhe të kthehej në shtëpi, udhëtoi për në Siri. I biri i Mendijes, Shkëzeni, u v/ra gjatë luf/timeve atje, ndërsa ajo u bë kujdestarja e fëmijëve.

Në film të vitit 2019, ajo bashkë me fëmijët u dërguan në kampin fam/ëkeq “Al Hol”, që aktualisht drejtohet nga kurdët dhe depërtimi në të është i vështirë e gati i pamundur.

Tanimë fati i dy fëmijëve të mbetur vetëm në kamp, nuk dihet, ndërsa nuk dihet as fati i trupit të së moshuarës që nuk mundi t’i kthente nipërit e saj në atdhe.

Leave a Reply