Hiqni dorë nga ilaçet e shtrenjta, për të forcuar sistemin imunitar ju duhet thjesht të hani këtë ushqim

Hiqni dorë nga ilaçet e shtrenjta, për të forcuar sistemin imunitar ju duhet thjesht të hani këtë ushqim

A vuanni nga alergjitë e stinës? Ju kullojnë hundët, ju kruhen sytë dhe keni teshtima? Edhe pse alergjitë ju bëjnë të ndiheni kkeq për shkak se sistemi imunitar është i zënë duke sulmmuaar nga të gjitha anët, kjo gjendje e lartë vigjiilence mund të jetë e dobishme për shëndetin. Ata që vuajnnë nga alergjitë, duket se kanë një rreziik të vogël për t’u prekur nga disa lloje. kannceerësh Po, sistemi juaj imunitar mund të jetë në gjendje të vazhdueshme sulmmi ndaj agjenntëvee të padëmmshëm si poleni ose pluhuri, por kjo gjendje e lartë vigjilence mund të sulmmojë gjithashtu kannceerët që sapo janë shfaqur në trup. Do të ishte mirë sikur të kishte ndonjë mënyrë për të rritur atë
pjesë të sistemit imunitar që lufttonn infekksioneet dhe të rregullojë atë pjesë që rezulton si inflammaciion kroniik (dhe simptoma të tjera të bezdisshme si këto). Këtë magji mund ta bëjnë kërpudhat. Njësoj si algat që mendohet të jenë bimë njëqelizore, ashtu dhe majaja mund të mendohet si një kërpudhë njëqelizore. Mijëra kërpudha të ngrënshme rriten në mënyrë natyrore dhe prodhimi i tyre vjetor në mbarë botën shkon në miliona tonë.
Por nëse shikoni etiketën në kutitë e kërpudhave, ka të shkruar vetëm “vitaminë B dhe minerale”.

Vetëm kaq kanë kërpudhat? Jo. Ajo që nuk shikoni në listë, është një grup i veçantë mykoushqyesiish që mund të
rrisin funksionin tonë imunitar. Studiuesit në Australi formuan dy grupe njerëzish. Njëri grup
konsumoi dietën e zakonshme, ndërsa grupi tjetër konsumoi çdo ditë dietën e zakonshme plus një filxhan me kërpudha të bardha të gatuara. Vetëm pas një jave, ngrënësit e kërpudhave treguan një rritje prej 50 për qind të nivelit të IgA-së në pështyymën e tyre. Këto nivele antiitrupaash mbetën të larta për pothuajse një javë.
Prandaj, për të pasur rezultate të qëndrueshme, mundohuni që ta bëni kërpudhën pjesë të dietës suaj. Por prisni pak! Nëse kërpudhat shkaktojnë një rritje të tillë drammatiike në
prodhimin e antiitrupaave, a nuk duhet të shqetësohemi se mund të përkkeqësoojnë simptomat e alergjive apo sëmunddjeeve autoiimune? Përkundrazi, kërpudhat duket se kanë një efekt antiinflammatoor. Studimet laboratorike kanë treguar se një shumëllojshmëri kërpudhash, përfshirë edhe ato

error: Alert: Content is protected !!