Gruaja Shtatzënë Në Autobus Refuzon Të Ulet Në Vendin E Djalit Endacak. Por Gjesti I Tij E Bën Të Ndihet E Turpëruar Me Veten!

Në një mëngjes muajin e kaluar, një djalë i piste që mbante një qese të madhe të thurur hipi në autobus së bashku me një burrë. Djali dukej sikur kishte punuar në një shesh ndërtimi. Ai u ul në vendin e vetëm bosh të lënë në autobus dhe burri qëndroi pranë tij.

Pas një kohe, një zonjë shtatzënë hipi në autobus. Djali u ngrit shpejt dhe thirri zonjën shtatëzën: “Zonjë, mund të ulesh ketu ne vendin tim.”
Duke parë reagimin e saj, ai e uli butësisht qesen e tij të thurur në dysheme dhe nxori një copë letre prej xhepi për të fshirë sediljen. Më pas tha me buzëqeshje: “Zonjë, e kam fshirë sediljen,mund te ulesh” Të gjithë njerëzit në autobus po i shikonin. Fytyra e gruas shtatzënë u be e kuqe flake. Ajo e mbajti kokën poshtë dhe me ngurrim u ul në sedilje.

Kur djali sapo mori thesin e tij të thurur në dysheme, shoferi i autobusit frenoi papritmas. Djali i vogël i dobët u hodh poshtë dhe pothuajse u rrëzua.
Një zonjë e vjetër me dashamirësi e ulur pranë djaloshit ndjeu keqardhje për të dhe e lavdëroi: “Ju jeni një djalë i mirë”.

Djali buzëqeshi dhe pastaj tha: “Zonjë, nuk jam me të vërtetë një djalë i mirë. Nëna ime gjithnjë më kritikonte se bëhesha merak shumë për atë që të tjerët mendonin për mua. Por tani jam i guximshëm, ashtu si Forrest Gump “.

Nëna e djalit ishte një mësuese në fshatin e tyre. Ajo dikur e lejoi të shikonte filmin frymëzues, Forrest Gump. Ai ka mësuar një mësim të vlefshëm nga filmi, që ai duhet të ndalojë të kujdeset për atë që të tjerët mendojnë për të dhe në vend të kësaj të jenë të guximshëm për të bërë rrugën e tij.

Leave a Reply