Greqia mbush me forca speciale ishullin përballë Turqisë, nuk vonon përgjigja e Ankarasë

Greqia mbush me forca speciale ishullin përballë Turqisë, nuk vonon përgjigja e Ankarasë

Greqia mbush me forca speciale ishullin përballë Turqisë, nuk vonon përgjigja e Ankarasë

Në mes të t ensioneve që janë në kulm dhe paralajmërimeve për luftë nga ana e Turqisë, vendimi i fundit i qeverisë greke për të dërguar u shtarë në ishullin Kastelorizo duket se i ka hedhur benzinë zj arrit.

Në një reagim të fundit, zëdhënësi i partisë në pushtet në Turqi, Omer Çelik e cilësoi vendimin për të dërguar forcat speciale në ishullin në fjalë si një pirateri të kohëve moderne duke theksuar se Greqia do të marrë përgjigjen e duhur për veprimin e kryer. Greqia dërgoi një ditë më parë një numër të madh ushtarësh në ishullin vetëm 2.8 kilometra përballë Turqisë duke shk aktuar reagim të fortë të Ankarasë .

Leave a Reply