Greqia dhe Turqia do i bëjnë gropën njëra-tjetrës/ Nato jep lajmin e keq: Nuk mundemi më… presim l uftë

Greqia dhe Turqia do i bëjnë gropën njëra-tjetrës/ Nato jep lajmin e keq: Nuk mundemi më… presim l uftë

Greqia dhe Turqia do i bëjnë gropën njëra-tjetrës/ Nato jep lajmin e keq: Nuk mundemi më… presim l uftë

Ulja e Turqisë dhe Greqisë në tryezën e bisedimeve po duket një mis ion mjaft i vështirë.Diskutimet për “çten sionimin usht arak” të njoftuara nga Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg, javën e kaluar, janë shtyrë për ditën e enjte, ndërsa ten sionet në Mesdheun Lindor vazhdojnë.

Qëllimi i nismës së vështirë të Stoltenbergut është të parandalohet një përshkallëzim I gjendjes tejet delicate në rajon nga inc idente të tilla siç ishte përplasja muajin e kaluar mes anijeve l uftarake greke dhe turke.

Anijet luf tarake po ndiqnin nga afër një mjet lundrues turk që eksploronte për naftë dhe gaz në ujërat e diskutueshme mesdhetare në perëndim të Qipros, operacion që Greqia e ka dë nuar si të paligjshëm.

“Nëse Greqia beson në vetvete, nëse ka guximin dhe i beson argumentit të saj, atëherë … le të vijë e të ulet në tryezë”, deklaroi Cavusogl

Leave a Reply