Gëzohuni Kosovë ! Vjen mbështetje e madhe nga përfaqësuesi i lartë i BE-së për liberalizim të vizave…

Perfaqesuesi i larte i BE’se per politike te Jashtme dhe te Sigurise, Joseph Borell, duke per mendur nje qasje me ndryshe ndaj Ballkanit Perendimor, ka permendur edhe çeshtjen e libera lizimit te vizave per Kosoven. Ne te cilen ka thene se unioni evropian duhet te reektoje mbi kete ceshtje.Borell keto deklarime i ka bere nepermjet nje shkrimi, derisa ka per mendur edhe moderimin e nje takimi tjeter ne nivel telarte te dialogut Kosove Serbi.

Liberalizimi i vizave per Kosoven ka marre shume kohe vendi ka per mbushur te gjitha kriteret dhe tani duhet te bejme perparim per kete ceshtje.Une do ta mbeshtes ploteesisht kete, ka shkruar perfaqesuesi diplomatik i BEse.
Po ashtu do te nder mjetesoj nje takim tjeter te nivelit telarte te dialogut ne Beograd ne Prishtine ne qershor, ka thene nder te tjera ai.

error: Alert: Content is protected !!