Gati plani tani/ BE pergatit listen e vendeve qe do udhetojne lirshem ne Europe, Ja cilat jane

Shtetet anëtare të BE-së pritet të krijojnë deri më 9 qershor listën e vendeve joeuropiane, shtetasit e të cilave do të jenë në gjendje tëhyjnë lirshëm në zonën europiane, njoftoi ministri i Jashtëm francez.
Tani BE mbylli kujtë e saj të jashtëm në mars 2020 për udhëtimet jothelbësore dhe për këtë arsye do të krijojë nga qershori një listë të shkurtër, të rishikuaar rregullisht, të vendeve të treta, banorët e të cilave, të vak’sinuar ose jo, mund tëhyjnë në Bllok.

Qëllimi është që kjo listë të jetë gati më 9 qershor, pra është shumë shpejt, Kjo kategori e gjelbër do të bëjë të mundur hyrjeen në Europë, pa ndonjë veshttiresi, përveç kontrolleve minimale shëndetësore”, shtoi ai pa dhënë detaje të tjera. Përveç kësaj, ekziston edhe një “listë portokalli”, që do të identikojë vendet, shtetasit e të cilave duhet të kenë marrë një “vak’sine të njohur” nga BE.

error: Alert: Content is protected !!