Fjalët e fundit që Princeshë Diana i tha zjarrfikësit që po e shpëtonte (FOTO)

Fjalët e fundit që Princeshë Diana i tha zjarrfikësit që po e shpëtonte (FOTO)

Fjalët e fundit që Princeshë Diana i tha zjarrfikësit që po e shpëtonte (FOTO)

Kur zjarrfikësi Xavier Gourmelon gjeti një grua bionde që ishte ulur në sediljen e pasme të një makine të rrë/zuar në një tunel në Paris më 31 gusht 1997, ai i tha asaj të qëndronte e qetë.

Ai nuk e kishte idenë se kush ishte pacienti i tij mbretëror, por nuk besonte se ajo ishte në ndonjë rre/zik real, pasi ishte e vetëdijshme dhe i kishte sytë hapur. Ai i dha gruas që më vonë do të mësonte se ishte Princesha Diana pak oksigjen, para se ta nxirrnin nga makina dhe i mbajti dorën për ta ngushë/lluar. Gourmelon i tha asaj të qëndronte e qetë. Diana pastaj e pyeti: “Zoti im, çfarë ndodhi?”.

Ai pretendon se nuk kishte asnjë shenjë gjaku mbi të dhe, megjithëse mund të shihte një dëmtim të lehtë në shpatullën e saj të djathtë, nuk besonte se ishte diçka domethënëse. Por vetëm pak çaste më vonë gjithçka ndryshoi në pak sekonda kur ajo pësoi një arr/est kardiak. “Për të qenë i sinqertë, unë mendova se ajo do të jetonte. Me sa e dija kur ishte në ambulancë ishte gjallë dhe unë prisja që ajo të jetonte. Por kuptova se më vonë ajo kishte vde/kur në spital. Ishte shumë shqetësuese.

Unë e di tani që ka pasur lënd/ime të rë/nda të brendshme, por e gjithë ngj/arja është ende shumë në mendjen time. Dhe kujtimi i asaj nate do të qëndrojë me mua përgjithmonë”, tha zjarrfikësi. “Atëherë nuk kisha ide se ishte Princesha Diana. Vetëm kur ajo ishte futur në ambulancë një nga ndihmësmjekët më tha se ishte ajo”, rrëfeu ai.

Ajo u kthye në vete falë përpjekjeve të Gourmelon dhe ekipit të tij për CPR dhe ata menduan se ajo do të mbijet/onte. Brenda pak minutash nga mbërritja në Spitalin “Pitié-Salpétrière”, Diana ishte në ope/racion, por ekipi i përkushtuar nuk mund ta shpët/onte atë.

Leave a Reply