Është kura e mrekullisë! Ja përse duhet të konsumoni sa më shumë fara luledielli..

Është kura e mrekullisë! Ja përse duhet të konsumoni sa më shumë fara luledielli..

Është kura e mrekullisë! Ja përse duhet të konsumoni sa më shumë fara luledielli..

Hipertensioni mund të shkaktojë sëm undje të zemrës dhe vesh kave, go ditje në tru dhe p robleme të tjera të rënda shëndetësore.Me miliona njerëz në botë vu ajnë nga pr esioni i lartë i gj akut dhe një përqindje e mirë nuk e kuptojnë, sepse nuk ka simptoma. Mosha juaj, historia familjare, gjinia dhe raca mund t’ju vënë në rr ezik, por edhe dieta juaj.

Mjekët sugjerojnë që të ndiqni një dietë të pasur me kalium, magnez dhe fibër. Kështu, mollët, kajsitë, banane, pjeshkat, janë frutat që rekomandojnë ekspertët. Ac idet yndyrore Omega-3 po ashtu janë yndyra super të shëndetshme, që trupi juaj duhet të funksionojë siç duhet. Omega-3 mund të ulë pr esionin e gja kut, zvogëlon inflamacionin dhe ul trigliceridet.Ato gjithashtu përmbajnë vitaminë D, e cila ul pr esionin e gj akut. Ndaj konsumoni sa më shumë salmon, troftë dhe ton.

Leave a Reply