Erdogan sndalet: Nëse Greqia do, le të vijë e t’ia

Erdogan sndalet: Nëse Greqia do, le të vijë e t’ia

Erdogan sndalet: Nëse Greqia do, le të vijë e t’ia

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan theksoi vendosmërinë e Turqisë për të mbrojtur atë që ai e quajti e drejta e saj në Mesdheun Lindor, Egje dhe Detin e zi. “Ne jemi të vendosur të bëjmë gjithçka që është politlikisht, ekonomikisht dhe u shtarakisht e nevojshme për ta arritur këtë”, tha Erdogan duke bërë të ditur se të gjitha vendet duhet ta kuptojnë që Turqia nuk është më një shtet të cilit i duhet testuar durimi, vendosmëria dhe kurajoja.

“Nëse Greqia dëshiron të paguajë një çmim, le të vijë e të përballet me ne. Nëse nuk e kanë kurajon ta bëjnë këtë, le të largohen nga rruga jonë”, tha Erdogan, cituar nga “Daily Sabah”. Ndërkohë Cnn shkruan se tensioni vijon të rritet në Mesdheun Lindor mes Greqisë dhe Turqisë, aleatë të Natos, por rivalë historikë, çka rrezikon të çojë në një përballje u shtarake që do të trazonte rajonin.

Leave a Reply