Erdogan, mesazh Greqisë e jo vetëm: S’kemi fr ikë, as nga k ërcënimet e as nga sanksionet

Erdogan, mesazh Greqisë e jo vetëm: S’kemi fr ikë, as nga k ërcënimet e as nga sanksionet

Erdogan, mesazh Greqisë e jo vetëm: S’kemi fr ikë, as nga k ërcënimet e as nga sanksionet

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan paralajmëroi të shtunën se “sa nksionet dhe k ërcënimet” nuk do ta pengojnë Turqinë të kërkojë en ergji në Mesdheun lindor.

“Në këtë çështje, vendi ynë ka të drejtë dhe ne do t’i mbrojmë të drejtat tona me të gjitha mjetet në dispozicionin tonë. Ne nuk do të tërhiqemi nga sa nksionet dhe k ërcënimet,” tha Erdogan. Tensionet janë në rritje në Mesdheun lindor, ku janë zbuluar rezerva të mëdha gazi në vitet e kaluara, duke nxitur orekset e shteteve bregdetare.Ankaraja dërgoi një anije kërkimore të shoqëruar me anije l uftarake në një zonë që Greqia e konsideron territorin e saj të hënën.

Leave a Reply