Erdogan komenton p ërplasjet me Greqinë: Ç’kërkon Franca aty ku nuk zotëron det

Erdogan komenton p ërplasjet me Greqinë: Ç’kërkon Franca aty ku nuk zotëron det

Erdogan komenton p ërplasjet me Greqinë: Ç’kërkon Franca aty ku nuk zotëron det

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të enjten se dialogu dhe negociatat janë mënyra e vetme për të zgjidhur mosmarrëveshjen midis Turqisë dhe Greqisë për eksplorimin e en ergjisë në Mesdheun lindor, duke shtuar se Ankaraja nuk po ndjek asnjë “aventurë” në rajon.

“Mënyra për zgjidhjen e mosmarrëveshjes në Mesdheun lindor është përmes dialogut dhe negociatave. Nëse veprojmë në sens të përbashkët, do të jemi në gjendje të gjejmë një zgjidhje që kënaq interesat e ndërsjella. Ne nuk po kërkojmë aventura të panevojshme ose ngritje t ensionesh,” tha ai.Turqia dhe Greqia janë në detaje mbi ujërat territorialë të pasura me energji dhe tensionet midis dy vendeve u rritën të hënën pasi Turqia filloi të eksplorojë naftë dhe gaz në zonën e diskutueshme.

Leave a Reply