Erdogan k ërcënon Greqinë: Do ndjek gjurmët e Sulltanit Alp Aslan, që mp oshti Perandorinë Bizantine

Erdogan k ërcënon Greqinë: Do ndjek gjurmët e Sulltanit Alp Aslan, që mp oshti Perandorinë Bizantine

Erdogan k ërcënon Greqinë: Do ndjek gjurmët e Sulltanit Alp Aslan, që mp oshti Perandorinë Bizantine

Presidenti i Turqisë Erdogan duke iu referuar situates se t ensionuar me Greqinë tha sot se dëshiron të ringjallë historinë dhe të ndj ekë gjurmët e Sulltanit turk Alp Aslan i cili mp oshti Perandorinë Bizantine në Betejën e Manzikert, në vitin 1071.

Erdogan do të përqendorohet në të njëjtin vend si Sulltani përpara se të transferohet në fushën e b etejës.Duke folur sot para anëtarëve të partisë në pushtet, presidenti turk tha se ai dëshironte të ringjallte historinë duke ndj ekur në gjurmët e Alp Arslan, i cili me mbizotërimin e tij (26/8/1071) mbi trupat e perandorit bizantin Romanos IV Diogjenit, h odhi themelet për s undimin e Seljukut në Lindje. Gazetari turk, Abdullah Bozkurt postoi në llogarinë e tij personale në median sociale fragmentin karakteristik nga fjalimi i sotëm i Tayip Erdogan.

Leave a Reply