“Ëndrra iu pre në mes”, mësuesja bën dedikimin prekës për 10-vj eçarin që humbi jetën sot

“Ëndrra iu pre në mes”, mësuesja bën dedikimin prekës për 10-vj eçarin që humbi jetën sot

“Ëndrra iu pre në mes”, mësuesja bën dedikimin prekës për 10-vj eçarin që humbi jetën sot

Një ngjarje tra gjike ndodhi sot në Kakavijë. Një autoambulancë përplasi për vde kje një fëmijë 10-vj eç nga Lezha, i cili po priste rradhën për të kaluar në kufi. Së fundmi, mësuesja dhe gazetarja Lindita Kokaj ka bërë një dedikim për 10-vj eçarin, hum bja e të cilit tro nditi mbarë opinionin publik, por mbi të gjitha jetën e familjarëve.

Dedikimi: 10 vj eçari nga Kallmeti i Frang Bardhit, martir i Ditës së Shtegtarëve, në shtegtimin e tij drejt ëndrres së vr arë në Kakavijë. E trishtë Dita e Shtegtarëve për Lezhën dhe lezhjanet, pasi pikërisht në këtë ditë u “martirizua” në radhet e emigrantëve në Kakavjë, vogëlushi 10- vj eçar nga Kallemti i Lezhës. (Duke u kërkuar ndjesë familjarëve për përdorimin e fotove nga profilet e tyre sociale).

Ky është S.Nik Ndoj, i cili vetëm pak ditë më parë mbushi 10 vj eç, që së bashku me prindërit dhe vëllain po shtegtonin në Greqi, por ëndrra e tij u pre në mes si pasojë e një aks identi të ndodhur pikërisht në radhet kilometrike të shtegtarëve të përvuajtuar në Kakavijë. Siç u mësua nga mediat që raportuan nga vendi i ngjarjes,
ndarja tra gjike nga jeta e këtij ëngjëlli, erdhi nga përp lasja e një autoambulanca, mjet i cili ka mision për të shpëtuar jetë dhe jo për të marrë jetë.

Zemra e tij pu shoi së rrahuri në këtë rrugë ku prindërit e tij dhe me mijra shqiptarë kanë shtegtuar në këto 30 vite në kërkim të ëndrres së tyre të vr arë. Kjo tra gjedi jo vetëm për familjen, por edhe për ne të gjithë
është e papërballueshme në një kohë të tillë, kur jemi “të vr arë” psikologjikisht dhe nga pandemia, pasi të ndodhur në “udhëkryq”, nuk e dimë se nga vde kja po na vjen. Data shënon 15 gusht dhe Lezha e Besëlidhjes që në vitin 2006 e ka pagëzuar me emrin “Dita e Shtegtarëve”.

Një ditë simbol në respekt të emigrantëve,të gjithë atyre qytetarëve, familjarëve, të rinjve e të rejave, të cilët sakrifikuan jetën dhe rininë e tyre duke lënë vatrat dhe familjet në kërkim të një ëndrre të re. Që në vitin 2006 është vendosur në qender të qytetit , obelisku i shtegtarëve, mbi të cilin është gdhendur një mesazh
kuptimplotë “Mirënjohje, respekt dhe dashuri ndaj atyre që shtegtuan me vde kjen në kërkim të ëndrrës së vr arë të një kombi”.

Vogëlushit kallmetor gjatë shtegtimit me familjen e tij, ëndrrat ju prenë në mes pikërisht në këtë 15 gusht 2020 ku me mijra emigrantë po përballen me radhët e gjata në Kakavijë. SAMUEL, u prehsh në paqe! Shën Eufemija e Kallmetit të ndriçoftë shtegtimin tënd në rrugen e Parajses! Lindita Kokaj

Leave a Reply