E pyeti për Izraelin, Joe Biden befason me përgjigjen drejt gazetarit: Nëse më del para do të shtyp

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden është vënë në qendër të kritikave pas një komenti që bëri ndaj pyetjes së një gazetari.

Biden ishte duke testuar makinën e re të Ford në fabrikën e kompanisë në Michigan, ku për pak sekonda ndaloi para gazetarëve ku njëri prej tyre tentoi t’i bënte një pyetje rreth situatës në Izrael.

Gazetarja: Zoti president, a mund t’ju bëj një pyetje rreth situatës në Izrael?

Biden: Jo nuk mundesh, vetëm nëse del para makinës dhe të shtyp…. po bëj thjesht shaka.Duket se Biden bezdiset nga pyetjet lidhur me situatën në Gaza ku sot shënohet dita e 10 e su lmeve. SHBA-ja ka lëshuar disa thirrje në formë deklaratash ku kërkon ar.mëpushim dhe zgjidhje diplomatike të çështjes, gjithashtu dhe vetë Biden ka komunikuar disa here me kryeministrin izraelit Benjamin Netanyhu në përpjekje të një zgjidhjeve.

error: Alert: Content is protected !!