E pazakontë në Itali/ “B efason” moti, sjell breshër dhe dëborë në pikë të vapës

E pazakontë në Itali/ “B efason” moti, sjell breshër dhe dëborë në pikë të vapës

E pazakontë në Itali/ “B efason” moti, sjell breshër dhe dëborë në pikë të vapës

Një stuhi e fuqishme ka prekur disa qytete në Itali. Për shkak të kësaj stuhie u regjistruan dëme të mëdha në qytete si Verona, Vicenze dhe Padova.Sipas mediave italiane stuhia solli erë të fortë, reshje të dendura shiu dhe breshëri, ku u shka tërruan qindra pemë e makina, ndërsa disa prej rrugëve janë pushtuar nga uji.

Në Verona në shumë z ona janë dëmtuar vreshtaritë ndërsa kryetarët në bashkitë e këtyre rajoneve kanë shpallur gjendjen e kr izës. Sot do të bëhet edhe një përllogaritje e d ëmit të shkaktuar.Ndërsa në majat e maleve dëbora ka zbardhur me 20 cm zonën e skive të akullnajës Stelvio në nivelin mbi 2200 metra.

Leave a Reply