Dy Metoda Natyrale Si Të Mbani Nën Kontroll Djersitjen E Tepërt Dhe Të Shpëtonii Nga Era E Kkeqe

Dy metoda natyrale si të mbani nën kontroll djersitjen e tepërt dhe të shpëtonii nga era e kkeqe

Me mbi një milion gjënndra djersee në të gjithë trupin, pse djersitemi më shumë pikërisht poshtë sqetullave?

Sepse gjëndrat appokriine, që janë më efektivet në prodhimin e djersës, ndodhen pikërisht aty. Djersa e prodhuar prej këtyre gjëndrave përmban proteina dhe acide yndyrore, prandaj është më e traashë dhe me ngjyrë. Në vetvete, djersa nuk ka erë.

Përgjegjëse janë bakktereet në qiime, apo lëkurë, që kur metabolizojnë përbërësit e djeersëss, prodhojnë atë aromë të pakkëndshmme. Gjithçka që rrit temperaturën trupore, shërben në të njëjtën kohë si shkak për të lëshuaar nga trupi sinjalet se gjëndrat e djeersës duhet të fillojnë apo shtojnë prodhimin.

Metoda natyrale për të shmangur djersitjen e tepërt:

LIME OSE LIMON
Para se të flini, ndani një kokërr lime (apo limon në mungesë të tij) përgjysmë dhe fërkkonii sqetuullaat. Më pas lëreni të thahet dhe mbajeni gjatë gjithë natës.
SODË BUKE
Një lugë gjelle sodë buke, mjafton për t’ju siguruar për reduktimin e sasisë së djersës në sqetulla dhe eerën e pakkëndshmme.

error: Alert: Content is protected !!