Duhet t’i dini patjetër/ Këto shenja i dërgon trupi juaj kur sheqeri është i lartë, mund t’ju shpëtojnë jetën

Duhet t’i dini patjetër/ Këto shenja i dërgon trupi juaj kur sheqeri është i lartë, mund t’ju shpëtojnë jetën

Duhet t’i dini patjetër/ Këto shenja i dërgon trupi juaj kur sheqeri është i lartë, mund t’ju shpëtojnë jetën

Trupi ka tendencën të tregojë menjëherë kur diçka nuk shkon siç duhet.

I tillë është rasti i sheqerit në gj ak.
Kur niveli i tij është shumë i lartë, shenjat janë të menjëhershme.

Kemi të bëjmë me mjegullim të shikimit, ngadalësim të shërimit dhe uri të vazhdueshme.

Shkaktarët e Sheqerit të Lartë Në Gj ak

Kur trupi është i sëm. urë apo i go, ditur nga st resi, ai nis të prodhojë hor mone, gjë që mund të nxisë rritjen e sheqerit në gj ak.

Shkaktarë të tjerë të nivelit të lartë të sheqerit në gj ak janë:

Mungesa e insulinës apo medi kamenteve të diabetit,

Ngrënia e tepruar e karbohidrateve,

Mungesa e aktivitetit fizik,

Sëm. undjet, inf eksionet, medi kamentet e të tjerë.

Shenjat e Sheqerit Të Lartë Në Gj. ak

Sipas të dhënave të AgroWe.org kur nivelet e sheqerit në gj ak janë tepër të larta, me kalimin e kohës ato shkaktojnë dëmtim të enëve të gja kut.

Një gjë e tillë mund të nxisë edhe ata. kun në zemër, dëmtim të veshkave dhe humbje të shikimit.

Problemet vazhdojnë më tej me probleme nervore, shëndet të ligë të lëkurës dhe inf eksione.

Shenjat Paralajmëruese të Sheqerit në Gj ak.

Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni për shenjat paralajmëruese kur sheqeri në gjak bëhet i rrez. ikshëm.

Mpirje

Niveli i sheqerit në gj ak shkakton mpirje të duarve dhe këmbëve.

Kjo shkaktohet nga neuropatia diabetike, një kompl ikacion i sëm. undjes.

Uria e Vazhdueshme

Trupi ka nevojë për një sasi të caktuar të sheqerit në gj ak, falë të cilit prodhon energji. Mungesa e kësaj sasie shkakton uri të vazhdueshme.

Urinim i Tepruar

Niveli i sheqerit në gj ak përfundon në veshka dhe në urinë që përthith më shumë lëngje dhe si rrjedhojë urinim të tepërt.

Etje e Tepërt

Bashkë me urinimin e tepërt, niveli i lartë i sheqerit ka tendencën të shtojë etjen.

Rënie ose Shtim i Pashpjegueshëm në Peshë

Kur qelizat nuk kanë glukozën e nevojshme, trupi dj eg masë muskulare.

Kjo shkakton një rënie ose shtim të pashpjegueshëm në peshë

Leave a Reply