“Do ta hedhim poshtë siç bëmë me…”, Erdogan flet për l uftë dhe paralajmëron. Ja shtetet që i ka në ‘shënjestër’

“Do ta hedhim poshtë siç bëmë me…”, Erdogan flet për l uftë dhe paralajmëron. Ja shtetet që i ka në ‘shënjestër’

“Do ta hedhim poshtë siç bëmë me…”, Erdogan flet për l uftë dhe paralajmëron. Ja shtetet që i ka në ‘shënjestër’

Ashtu sikurse hodhi poshtë Traktatin e Sevres të vitit 1920, që synonte ta mbyllte dhe ta zmbrapste kombin turk, Turqia do të bëjë të njëjtën gjë kundër përpjekjeve për ta kufizuar atë nga burimet e en ergjisë pranë brigjeve të saj, tha presidenti Recep Tayyip Erdoğan, raporton Anadolu Agency (AA).

“Ashtu siç e ho dhi poshtë Traktatin e Sevres 100 vjet më parë, Turqia nuk do të përulet para Sevres moderne që po synohet të imponohet në Mesdheun Lindor”, tha Erdoğan në një ceremoni in auguruese të një firme të en ergjisë solare në Ankara.Presidenti turk tha se asnjë fuqi koloniale nuk mund ta privojë Turqinë nga burimet e en ergjisë në rajon.

Leave a Reply