Djathi me i shtrenjte ne bote : Kushton 1 mije euro kilogrami, ja se cfare ka te vecante

Djathi me i shtrenjte ne bote : Kushton 1 mije euro kilogrami, ja se cfare ka te vecante

Djathi me i shtrenjte ne bote : Kushton 1 mije euro kilogrami, ja se cfare ka te vecante

I bardhë, i fortë dhe i pasur në aromë, djathi unik i gomarit, në Serbi, nuk është vetëm i shijshëm por edhe i mirë për shëndetin, thotë Slobodan Simic, prodhues i tij.

Ka vetëm një kleçkë, me një çmim prej 1 mijë eurosh për kilogram, ai mund të jetë djathi më i shtrenjtë në botë. Që nga 2012, Simic dhe ekipi i tij i fermerëve, kanë mjelur gomaricat që jetojnë në rezervuarin natyror në Serbinë Veriore të quajtur Zasavica.Qumështi i tyre është i ngjashëm me qumështin e gjirit dhe nga Simic konsiderohet si një kurë për një seri sëm. undjesh, përfshirë azmën dhe bronshitin.

Leave a Reply