DETAJE/ E kërkuar për terr orizëm, nënë e tre fëmijëve. Kush është shqiptarja që kryente martesa mes të rinjve dhe i çonte luftëtarë për ISIS-in

DETAJE/ E kërkuar për terr orizëm, nënë e tre fëmijëve. Kush është shqiptarja që kryente martesa mes të rinjve dhe i çonte luftëtarë për ISIS-in

DETAJE/ E kërkuar për terr orizëm, nënë e tre fëmijëve. Kush është shqiptarja që kryente martesa mes të rinjve dhe i çonte luftëtarë për ISIS-in

Të tjera detaje dalin në dritë nga arr/estimi i një 43-vj/eçareje për llogari të drejtësisë italiane, pasi aku/zohet për terr/orizëm. Lubjana Gjeçaj ka qenë emigrante në Itali dhe ka dysh/ime se aty ka qenë pjesë e një grupi rad/ikal.

Është identifikuar nga policia italiane se ajo ka qenë pjesë e këtij gr/upi. Ajo aku/zohet si pjesë e grupit që rekr/utonte luf/tëtarë për shtetin islamik të I/SIS-it që u go/dit nga autoritetet italiane në korrik të vitit 2015 me Operacionin ‘Martesa’. Pas shumë muajsh hetime në një operacion të gjerë të shtrirë në disa qytete në Itali dhe në Lushnjë të Shqipërisë, u arr/estuan 10 persona, nga të cilët 4 italianë, 5 shqiptarë dhe 1 kanadez.

Shqiptarët pjesë e këtij grupi janë Baki Çoku, Dritan Gjeçaj, Aldo Kobuzi, Arta Kakabuni dhe Lubjana Gjeçaj, sipas autoriteteve italiane ky gr/up kryente martesa mes të rinjve dhe i dërgonte ata në Turqi, dhe më pas në Siri për të luf/tuar për Shteti Islamik.

Njoftimi i policisë për ngja/rjen: Falë bashkëpunimit të Drejtorisë së Antit/errorit në Policinë e Shtetit dhe Inte/rpol Tiranës me homologët në Itali, kapet në Tiranë dhe vihet në pranga një 43 vj/eçare e dën/uar për pjesëmarrje në organizatë me qëllime terr/oriste Në kuadër të bashkëpunimit dhe shkëmbimit të informacionit mes Drejtorisë së Antiterrorit, Inte/rpol Tiranës dhe agjencive ligjzbatuese në Itali, është marrë informacion në rrugë operative për vendndodhjen e një shtetasje të kërkuar, e dë/nuar për veprimtari kr/iminale në fushën e terr/orizmit.

Si rezultat i veprimeve të shpejta të Drejtorisë së Antiterrorit, Interpol Tiranës në bashkëpunim me shërbimet e Komisariatit të Policisë nr 6 në DVP Tiranë, u lokalizua vendndodhja dhe u vu në pra/nga shtetasja: Lubjana Gjeçaj, 43 vj/eçe, banuese në Tiranë, e shpallur në kërkim ndërkombëtar më datë 4 shtator 2020.

Gjykata e Hetimeve Paraprake Milano, Itali, e ka dën/uar me 3 vj/et bu/rg, për veprën penale ”Organizatë me qëllime Terr/oriste”. Arr/estimi i kësaj shtetaseje u bë me qëllim eks/tradimi drejt Italisë.

Leave a Reply