Dëshironi t’i largoni të gjitha pesticidet nga pemët? Përdoreni këtë përbërës

Dëshironi t’i largoni të gjitha pesticidet nga pemët? Përdoreni këtë përbërës

Dëshironi t’i largoni të gjitha pesticidet nga pemët? Përdoreni këtë përbërës

Soda e bukës largon shumicën e pesticideve nga pemët dhe perimet, duke siguruar një zgjidhje të lirë pastrimi.

A i pastroni frutat dhe perimet tuaja? Epo, disa prej nesh nuk mund ta imagjinojnë pastrimin e produkteve të freskëta për orë të tëra pas kthimit nga dyqani.

Disa thjesht u pëlqen të bëjnë një shpëlarje të shpejtë. Kjo mund të mos jetë diçka e keqe nëse blini ushqime natyrale. Por, do të duhet të bëni pastrim më të hollësishëm nëse ushqimi juaj përmban pesticide.

A e keni përdorur ndonjëherë sodën e bukës?

Rezultatet e studimit

Një revistë konfirmon se soda e bukës mund të largojë pesticidet nga frutat dhe perimet. Një ekip ekspertësh në Universitetin e Massachusetts përdorën sodë buke për të pastruar mollët dhe doli e suksesshme.

Molla u pastrua kështu:

– Ujë nga çezma
– Një solucion 1 për qind sodë buke / ujë
– Zbardhues të aprovuar nga Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit të Shteteve të Bashkuara

Mënyra përfundimtare për të hequr pesticidet

Uji i çezmës dhe produkti zbardhues nuk i larguan pesticidet plotësisht edhe pas një pastrimi dy minutësh. Soda e bukës bëri mrekulli në më pak se kaq. Ajo largoi toksinat plotësisht.

Solucioni i sodës së bukës largon 80 për qind të tiabendazolit nga mollët pas zhytjeve 12 dhe 15 minutëshe. Ai tregoi rezultate më të mira në heqjen e fosmetit deri në 96 për qind.

Gjithmonë blini prodhime organike dhe pastroni ushqimin tuaj siç duhet. Soda e bukës është e lirë dhe efektive, me të vërtetë duhet të keni nga ajo kuzhinën tuaj.

Leave a Reply