Dalin pamjet, Turqia dërgon 25 anije u shtarake përballë ishujve grekë, Athina njofton NATO-n dhe BE, futet në lojë edhe SHBA

Dalin pamjet, Turqia dërgon 25 anije u shtarake përballë ishujve grekë, Athina njofton NATO-n dhe BE, futet në lojë edhe SHBA

Dalin pamjet, Turqia dërgon 25 anije u shtarake përballë ishujve grekë, Athina njofton NATO-n dhe BE, futet në lojë edhe SHBA

Situata mes Turqisë dhe Greqisë vazhdon të jetë e t ensionuar. Dy vendet kanë mosmarrëveshje për shkak të pretendimeve territoriale mbi burimet e hidrokarbureve në rajon.Së fundmi mësohet se 25 anije u shtarake janë fotografuar përballë ishujve grekë, dhe fotot e operacionit janë publikuar nga ministria turke.

Sipas mediave vendase mësohet se 7 anije shoqërojnë anijen kërkimore, kurse 18 të tjera janë në zonën mes Rodosit dhe ishullit Kastelirozo.Postimet zyrtare pretendojnë se anijet l uftarake turke “ofrojnë mbrojtje” për anijen turke dhe se “F orcat e A rmatosura Turke po marrin masa për të mbrojtur të drejtat dhe interesat e Turqisë, sipas li gjit ndërkombëtar”.

Leave a Reply