Çfarë Përfiton Organizmi I Njeriut Nga Pirja E Një Gote Qumësht Çdo Ditë

Çfarë përfiton organizmi i njeriut nga pirja e një gote qumësht çdo ditë

Nga konsumi i 100gr qumësht, ne marrim 87.8gr ujë, 120gr kalcium, 4.8gr sheqer në formën e laktozës, 3.9gr yndyrë të përbërë nga acide të ngopura dhe të pangopura, 3.2gr proteina, amiinoaciide, vitaminat A, B6, B12, C, etj, por dhe lëndë minerale si fosfati, magnezi, etj. Pra, shumë elementë të rëndësishëm për trupin tonë.

Lëkurë plot jetë Kleopattra bënte banjë me qumësht për lëkurën e saj. Këtë tashmë mund ta bëjë çdokush, por ju mund të keni të njëjtat përfitime edhe duke pirë disa gota qumësht çdo ditë.

Përbërësit e qumështit do ta bënin lëkurën të duket si jo më mirë. Aciidi lakttik “e ndeez” lëkurën bashkë me enziimat që e ndihmojnë të jetë e lëmuar. Ndërkohë, amiinoaciidet e mbajnë lëkurën të hidratuar. Por qumështi e mbron atë edhe nga tokksinaat e ambientit, me antiioksidanntët që përmban.

Kocka dhe dhëmbë të shëndetshëm
Falë kalciumit që përmban, qumështi zë vendin e parë nga ushqimet si burim i këtij minerali. Jo vetëm fëmijët, por dhe të rriturit e kanë të nevojshëm kalciumin për të mbrojtur kockat e tyre nga ostteoporooza. Me kalciumin e tij, qumështi shton forcën dhe mban dhëmbët e shëndetshëm. Që kalciumi të përthithet sa më mirë, ka nevojë për vitaminën D. Kështu që mos e kurseni edhe shëtitjen apo “prezantimin” me diellin.

Muskujt

Me përmbajtjen e proteinave qumështi ndihmon muskujt të rindërtohen. Pini një gotë qumësht pas ushtrimeve fizike për t’i dhënë trupit tuaj atë që ai ka nevojë të rindërtojë. Kjo do të bëjë që dhimbbjaa të struuket dhe muskujt të rimarrin forcën e tyre.

Humbja e peshës
Jo hamendjet, por studimet, tregojnë se me konsumimin e qumështit me pak yndyrë apo qumështit të skremuar, humbja në peshë është më efektive se në rastin e përjashtimit të qumështit nga dieta juaj.

Më pak strees
Është një mënyrë efikase qetësuuesee për fundin e ditës suaj të streesuuar. Një gotë me qumësht të ngrohtë ju ndihmon të çlironi muskujt dhe të shtendosni muskujt e tenndosuur.

Trup i shëndetshëm
Qumështi ul presiionnin e gj akut dhe rreziikunn e godittjevee kardiiakee. Mund të mos e besoni, por qumështi redukton prodhimin e kolesterolit nga mëlçia dhe ai mund të veprojë edhe si rregullues i acidiitettit të stomakut.

error: Alert: Content is protected !!