Bima ndër më shërueset në botë, shëron problemet me zemër

Bima ndër më shërueset në botë, shëron problemet me zemër

Bima ndër më shërueset në botë, shëron problemet me zemër

Murrizi konsiderohet bima ndër më shërueses në botë. Kjo shkurre stimulon qarkullimin e gjakut, forcon zemrën dhe rekomandohet pas sulmit në zemër, sepse shton qarkullimin e gjakut

Gjithashtu murrizi (Crataegus) ndihmon te rastet e lodhjes, anksioziteti, problemet me gjumin dhe te mungesa e energjisë.

Bima e murrizit është përdorur gjithmonë për kura të shumta mjekësore. Vetitë e saj janë të panumërta dhe mund ta përfshini shumë thjesht në dietën tuaj. Tradicionalisht kjo bimë është përdorur për të trajtuar artereosklerozën, hipertensionin dhe sëmundjet kardiake

Një ndër bimët më të njohura të cilat përdoren posaçërisht për zemër pa dyshim është murrizi, ndërkaq likeri nga kokrrat e kuqe të saj janë mjet klasik për forcim të zemrës.

Frutat mund t’i thani, prisni dhe t’i hani në mëngjes me drithërat tuaja të preferuara. Nëse i dëshironi të freskëta mund t’i ruani si pekmez, mund t’i bëni reçel ose marmelatë.

Gjithashtu konsiderohet që ky liker përshpejton metabolizmin, transmeton Telegrafi.

Receta: 300 g murriz dhe 150 g sheqer qitni në një shishe me fyt të ngushtë. Qitni vodkë deri në grykë dhe lëreni në dritare. Çdo ditë tundeni. Kokrrat shpejt do të humbin ngjyrën dhe do të ngjyrosin vodkën.

Likeri duhet patjetër të qëndrojë gjashtë javë. Pastaj kullojeni dhe qiteni në një shishe tjetër.

Rekomandohet që ta pini nga një gotë të vogël liker për të penguar problemet me zemrën apo për të zbutur vështirësitë e lehta ekzistuese.

Nëse tashmë jeni duke marrë ilaçe të tjera për probleme të zemrës, patjetër konsultohuni me mjekun para se të fillon të pini liker murrizi.

Leave a Reply