Bima e mrekullive, shëron të gjitha sëmundjet, rritet në Shqipëri/ Të huajt vijnë e marrin nga fundi i botës, ne e kemi këtu dhe s’ja dimë vlerën: Ja si ta përdorni

Bima e mrekullive, shëron të gjitha sëmundjet, rritet në Shqipëri/ Të huajt vijnë e marrin nga fundi i botës,

Bima e mrekullive, shëron të gjitha sëmundjet, rritet në Shqipëri/ Të huajt vijnë e marrin nga fundi i botës,

Bima të ëmbël gja ku ka shumë emra, njihet edhe me emrat si rrënja e syve ose rrënja e artë. Të gjitha këto na flasin se kjo bimë është e vlerësuar dhe e respektuar. Kjo bimë rritet nëpër hapësira të ndryshme, madje mund ta gjeni edhe gjatë stinës së dimrit, e nga rrënja e tyre, gjethet, kur të sht rydhen, del një lëng i portokalltë.
Fuqia she vetitë shëruese të kësaj bime janë se mundet të krijojë rruazat e kuqe të g jakut, e pastron mëlçinë dhe fshikëzën, është e shëndetshme për hemo rroidet, e nëse ju ushtojnë veshët e nuk e dini shkakun, atëherë kjo bimë është e duhura për juve. Kjo bimë heq edhe lythat dhe parandalon rritjen e tepërt të qimeve në duar, këmbë dhe fytyrë te femrat.

Nëse vua ni nga cistet në vezore dhe mioma në mitë, kjo bimë ndikon pozitivisht aty. Për përdorim përdoret krejt bima, e freskët apo e thatë. Mund të përdoret edhe për aplikim nga jashtë apo edhe përdorim të brendshëm, varësisht se cilën së mundje dëshironi të shëroni. Një lugë me bimë të thatë e derdhni në 1/4 e litrës ujë të vluar dhe e lini të pushojë për 15 minuta, procedoni dhe e pini me gllënjka të lehta. Çaji mund të përdoret edhe për jashtë trupit, te ndryshimet në lëkurë. Varësisht nga sëm undja, çajin ta pini më së gjati 14 ditë nga 1 – 2 gota në ditë

Leave a Reply