Bëjeni Pjesë Tuajën, 1 Avokado Në Ditë Ndikon Shumë Në Shëndet

Bëjeni pjesë tuajën, 1 avokado në ditë ndikon shumë në shëndet

Një avokado në ditë mund të ndihmojë në përmirësimin e niveleve të kolesterolit të kkeq. Dieta e avokados gjithashtu përmirëson probleemet e lidhura me sémudndjeét e zemrés, edhe kur njerëzit janë mbipeshë.

Në studimin e kryer morën pjesë 45 pacientë të shëndetshëm, mbipeshë dhe obezë të moshave 21-70 vjet, të cilët iu nënshtruan tre lloj dietave për uljen e koléstéroliit.

Për studimin, kërkuesit përdorën avokadot me lëkurë jeshile. Për dy javë para fillimit të studimit, pjesëmarrësit konsumuan një dietë amerikane (me 34% kalori, 51% karbohidrate dhe 16% proteina) dhe më pas filluan të përdornin një dietë ushqimore për të ulur kolésterolin.

Tre grupet iu nënshtruan dietave: e para me pak yndyrna, pa avokado; e dyta me yndyrna të moderuara, pa avokado; e treta me yndyrna të moderuara dhe një avokado në ditë.

Rezultoi se dieta me avokado ishte më e efektshme në uljen e niveleve të kolésterolit.

error: Alert: Content is protected !!