Bëhuni GATI / Temperaturat -20 Gradë nga kjo ditë do ta kaplojnë Kosovën

Bëhuni GATI / Temperaturat -20 Gradë nga kjo ditë do ta kaplojnë Kosovën

Bëhuni GATI / Temperaturat -20 Gradë nga kjo ditë do ta kaplojnë Kosovën

Profesori i Meteorologjisë, Sylë Tahirsylaj ka treguar për temperaturat e ftohta që do të kaplojnë vendin përgjatë ditëve në vijim të muajit janar duke thënë se në gjysmën e dytë të këtij muaji, temperaturat do të shkojnë deri në -20 gradë celcius.Tahirsylaj thotë se gjatë ditëve në vijim do të ketë një ulje më të madhe të temperaturave, si ato minimale edhe të atyre maksimale.Ndryshe, dimri i këtij viti po duket të jetë më i butë krahasuar me stinët dimërore nga vitet e kaluara.

Temperaturat këtyre ditëve janë sillur nga +7 deri tek ajo më e ulëta -10.Profesori i Meteorologjisë, Sylë Tahirsylaj ka treguar për temperaturat e ftohta që do të kaplojnë vendin përgjatë ditëve në vijim të muajit janar duke thënë se në gjysmën e dytë të këtij muaji, temperaturat do të shkojnë deri në -20 gradë celcius.‘Vendi ynë do të vazhdojë të jetë nën ndikimin e masave ajrore që vijnë nga pjesa veri-lindore e rajonit. Këto masa kanë një shkallë të lartë të lagështisë, për rrjedhojë ka një ulje të temperaturave si atyre minimale dhe ato maksimale.

Leave a Reply