Behuni Gati / Nga e enjtja do behet Vapa e verës 3 qershor, Temperaturat mbi 30 gradë…

Pas fundjavës së gjatë të 2 qershorit me reshje të mundshme shiu, moti dhe temperaturat e mira dukshëm rriten të paktën deri më 5 qershor, Java e ardhshme do të shënojë llimin e verës meteorologjike (e martë 1 qershor) dhe anticikloni do të llojë të ngrohë motorët.

Do të bëhet më ndërhyrës, dhe bashkë me të do të mbërrijë edhe nxehtësia e parë e vërtetë e verës. Me pak fjalë, nga e enjtja 3 qershor pulovrat sepse do të lloni të dje’rsitni.

Pas pushimeve të 2 qershorit ku shtrëngatat do të jenë akoma të mundshme, veçanërisht në Jugun Qendror, pika e kthesës vjen falë rikthimit të presionit të lartë nën-tropikal që nga brendësia e kontinentit afrikan do të shtrijë ndikimin e saj për të përqafuar një pjesë e pellgut mesdhetar.

Ndër pasojat më të menjëhershme ne presim një përmirësim të dukshëm të motit me stabilitet më të madh atmosferik dhe diell nga Veriu në Jug.Shënimi kryesor, sidoqoftë, ka të bëjë me temperaturat që pritet të rriten ndjeshëm në veçanti në vlerat maksimale me majat që do të afrohet.

error: Alert: Content is protected !!