Austria jep njoftimin e ri, Ja kur do të bëhet i mundshëm udhëtimi jashtë vendit

Tani sipas te dhenave te fundit Pasaporta e gjelbër do të prezantohet me 19 maj dhe ka për qëllim të bëjë të mundshme përsëri udhëtimin nëpër Evropë. Qeveria austriake ka prezantuar planin e saj, Me 19 maj, Austria do të hap sektorin e gastronomisë, turizmit, aktivitet sportive dhe eventet kulturore.
Qeveria austriake ka prezantuar planin e saj të cilën e ka ndarë në tre faza. Kjo nënkupton se me pajisjen e pasaportës së gjelbër do të bëhet e mundshme çdo lëvizje, Faza e parë do të lloj nga 19 maj. Dëshmitë e provave nga personat e testuar, vak sinuar apo të sheruar do të vazhdojnë të pranohen në secilin sektorë.

Zbatimi digjital është në aktivitet megjithatë, “Pasaporta e gjelbër” do të përdoret në fazën e dytë që do të llon nga qershori. Në fazën 3, do të bëhet një zgjidhje e përbashkët evropiane më të cilën do të lehtësohen edhe mundësitë për udhëtimet ndërkutare.
Për ministrin e ri të Shëndetësisë, “Pasaporta e gjelbër” do të dëshmoj personat e vak’sinuar, sheeruar apo të testuar, dhe më këtë dëshmi mund të rikthemi sërish në kinema, restorante apo palestër sportive. Nga korriku do të jemi në gjendje të udhëtojmë përsëri dhe lirshëm jashtë shtetit.

error: Alert: Content is protected !!