Aleati i Erdogan paralajmëron Greqinë: L ufta është vetëm çështje kohe

Aleati i Erdogan paralajmëron Greqinë: L ufta është vetëm çështje kohe

Aleati i Erdogan paralajmëron Greqinë: L ufta është vetëm çështje kohe

Pas zëvendëspresidentit turk Fuat Oktay, kërcënimet për lu ftë me Greqinë u lëshuan edhe nga aleati nacionalist i Erdogan, Devlet Bahceli.Udhëheqësi i Partisë Nacionaliste për Veprim tha se planet e Greqisë për të shtrirë ujërat e saj territoriale në 12 milje detare janë një shkak l ufte për Turqinë.

Ndërsa ftesën e kancelares Merkel për vendet e BE për të mbështetur Greqinë e cilësoi në të njëjtën kohë si një thirrje për një kryqëzatë, duke kërkuar që statusi i ishujve te Dodekanezit të rishikohet.“Duke marrë parasysh ka rakteristikat gjeografike, politike dhe k arakteristikat e tjera të Dodekanezit, ajo do të rigjallërojë shpresat për paqe dhe stabilitet në Egje dhe do të kompensojë padrejtësinë kundër vendit tonë, nëse statusi i tyre ligjor rishikohet”, tha aleati i ngushtë i Erdoganit.

Leave a Reply