A keni menduar ndonjëherë pse kamerierët sjellin gjithmonë bukë së pari, dhe vetëm atëherë pjatën që keni porositur? Një mashtrim për të cilin nuk kishit ide

A keni menduar ndonjëherë pse kamerierët sjellin gjithmonë bukë së pari, dhe vetëm atëherë pjatën që keni porositur?

A keni menduar ndonjëherë pse kamerierët sjellin gjithmonë bukë së pari, dhe vetëm atëherë pjatën që keni porositur?

A keni menduar ndonjëherë pse çdo herë që kamerierët sjellin bukë së pari, dhe vetëm atëherë pjatën që keni porositur: Me siguri e keni vërejtur që kur keni porositur diçka për të ngrënë.

Kamerieri sjell bukën, dhe ndodh shpesh që thjesht të presësh pjatën e duhur. A keni menduar ndonjëherë nëse është një aksident apo ka ndonjë arsye tjetër? Këtu janë disa nga arsyet:

Meqenëse erdhët në restorant me qëllimin për të ngrënë, kjo do të thotë që tashmë keni qenë të uritur. Kur kamerieri sjell bukën, vështirë se do të rezistosh të hahet së paku bukë. Përveç kësaj, ju mund të ndjeheni edhe më të uritur dhe pastaj madje të ndryshoni mendjen, kështu që porosisni një pjesë më të madhe nga sa keni dashur.

Ju mund të keni etje, dhe pastaj të porosisni një pije tjetër. Kjo do të thotë menjëherë fitime më të larta për pronarin e objektit. Cfarë mund të jetë arsyeja tjetër është se ju do të keni një hobi të tillë dhe nuk do ta telefononi kamerierin pa ndalesë për të pyetur nëse porosia juaj do të arrijë së shpejti.

Cfarë thua për këto arsye? A ju duken logjike për ju?

Leave a Reply