A e dini sa paguhen policët në Zvicër?

Një person që punon si oficer policie në Zvicër zakonisht fiton rreth 76,000 CHF në vit. Pagat variojnë nga 35,000 CHF (më e ulëta) në 121,000 CHF (më e larta).

Kjo është paga mesatare vjetore duke përfshirë strehimin, transportin dhe përfitimet e tjera. Pagat e zyrtarëve të policisë ndryshojnë në mënyrë drastike bazuar në përvojën, aftësitë, gjininë ose vendndodhjen.

Diapazoni i pagave

Pagat e oficerëve të policisë në Zvicër variojnë nga 35,000 CHF në vit (paga minimale) në 121,000 CHF në vit (paga maksimale).

Paga mesatare

Paga mesatare është 82,100 CHF në vit, që do të thotë se gjysma (50%) e njerëzve që punojnë si oficer (a) policie po fitojnë më pak se 82,100 CHF, ndërsa gjysma tjetër fitojnë më shumë se 82,100 CHF.

Një oficer policie me përvojë më pak se dy vjet bën rreth 39,700 CHF në vit, përcjell tutje albinfo.ch.

Ndërsa dikush me një përvojë midis dy dhe pesë vjet pritet të fitojë 53,000 CHF në vit, 34% më shumë se dikush me përvojë më pak se dy vjet.

Duke ecur përpara, një nivel i përvojës midis pesë dhe dhjetë viteve sjell një pagë prej 78,400 CHF në vit, 48% më shumë se dikush me përvojë dy ose pesë vjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!