A e dini pse disa njerëz nuk i prek fare Covid-19? S ekretin e kanë tek…

A e dini pse disa njerëz nuk i prek fare Covid-19? S ekretin e kanë tek…

A e dini pse disa njerëz nuk i prek fare Covid-19? S ekretin e kanë tek…

Studimi pason një h ulumtim në maj, i cili tregoi se gjysma e popullsisë mund të ketë një lloj imuniteti të ndërtuar ndaj COVI D-19 pa e pasur kurrë më parë v irusin.Shkencëtarët raportuan raste të fenomenit në Britani, Gjermani, Hollandë dhe Singapor.Shkencëtarët dyshuan se kjo “memorje” e imunitetit ishte e lidhur me ata njerëz që kishin lu ftuar më parë ftohjen e zakonshme.

Një studim i botuar të martën në revistën Science përshkruan se si studiuesit nga Instituti La Jolla për Imunologji kërkuan të gjenin prova që mbështesin këtë teori. Ata analizuan mostrat e gj akut të marra nga lëndë të shëndetshme të mbledhura para pandemisë dhe ekzaminuan qelizat T në ato mostra. Qelizat T ose qelizat e bardha të gj akut, janë pjesa kryesore e sistemit imunitar të trupit, që prodhojnë antitrupa për të shk atërruar qelizat e infe ktuara.

Leave a Reply