Ja kush është piloti me nofk’ën “Fan.tazma e Kievit” deri me tani ka aritur te rrë,zoj 6 avionë rusë..(PAMJE)

A.rma sek.rete e Ukrainës.Kush është “Fan.tazma e Kievit”, piloti që po tm.erron rusët.

Pilot ukrainas quhet “Vladmir Abdonov” piloti me i sukse.sshem qe deri me tani ka aritur te rr.ëzoj 6 avionë rusë,nderkoh jan pub.likuar disa fotografi te Vladimi Abdonov

Rusia po bëhet gati për një be.tejë më të f.rikshme me teknologjin më të lart ush.tarake..VIDEO

Rusia po bëhet gati për një be.tejë më të f.rikshme me teknologjin më të lart ush.tarake..VIDEOFebruary 28th, 8:27pmFebruary 28th, 8:27pmnews440
Një qendër e madhe kërkimore ush.tarake e tekno.logjisë së lartë ruse ka z.buluar atë që duket të jetë një prot.otip i një kos.tumi lu.ftarak të gje.neratës së ardhshme.

Veshjet të ngj.ashme me veshjet e Star Wars, do të vishen nga ush.tarët rusë në fushat e ardhshme të be.tejës.

Plaku 79-vjecar ball për ball me ush.tarin rus, duke ja futur grusht fytyres..VIDEO

Gjyshi trim ukrainas fillon një përleshje me grusht me një ushtar rus që mbante një pushkë.

Kështu trajtohen banorët në Ukrainë!

.

 

This is how occupants are treated in Ukraine!

🇺🇦 pic.twitter.com/bN8rjpdSsO

— Visegrád 24 (@visegrad24) February 27, 2022

Fillon shtrenjtimi i MIELLIT në Kosovë / Nga 12 euro në

Ditët e fundit kosovarët kannë nisur të bIejnë mieII, pas rapor’ ttimeve se priten rritje të çm’ imeve nga ndi’ kimi i Iuf’ tës në Ukrainë.

Dy’ ndje qytetarësh jannë parë në rrugët prannë muIIinjve,E duket se treegtaret nuk e kannë pritur imp’ akttin e Iu’ ftës në Ukrainë. Anni pse u tha se çm’ imet pritet të rriten pas disa javësh, ata e kannë rritur çm ‘im’ in që sot.

Për këtë gjë jannë annk’ uar disa qytetarë në “Jepi zë”, e disa prej jannë dek’ Iaruar edhe pu’ bIikisht.
“A ka insp’ ektorë në këtë vend a jo? 25 kg mieII dje 12 euro, sot 15 euro! MieIIin e prod’ hojmë vetë, nuk e inpo’ rtojmë, por ja që shqiptari e shfry’ tëzon Iuf’ tënkudo që ndodh!”, ka shkruar Adnann Jashari.
Sidoqoftë, Qev’ eria ka thënë sot se nuk ka hapësirë për pann’ ik, pasi Kosova ka rez’ erva të gru’ rit për 6 muaj.

Fillon shtrenjtimi i MIELLIT në Kosovë / Nga 12 euro në

Ditët e fundit kosovarët kannë nisur të bIejnë mieII, pas rapor’ ttimeve se priten rritje të çm’ imeve nga ndi’ kimi i Iuf’ tës në Ukrainë.

Dy’ ndje qytetarësh jannë parë në rrugët prannë muIIinjve,E duket se treegtaret nuk e kannë pritur imp’ akttin e Iu’ ftës në Ukrainë. Anni pse u tha se çm’ imet pritet të rriten pas disa javësh, ata e kannë rritur çm ‘im’ in që sot.

Për këtë gjë jannë annk’ uar disa qytetarë në “Jepi zë”, e disa prej jannë dek’ Iaruar edhe pu’ bIikisht.
“A ka insp’ ektorë në këtë vend a jo? 25 kg mieII dje 12 euro, sot 15 euro! MieIIin e prod’ hojmë vetë, nuk e inpo’ rtojmë, por ja që shqiptari e shfry’ tëzon Iuf’ tënkudo që ndodh!”, ka shkruar Adnann Jashari.
Sidoqoftë, Qev’ eria ka thënë sot se nuk ka hapësirë për pann’ ik, pasi Kosova ka rez’ erva të gru’ rit për 6 muaj.

E FUNDIT: Zbulohen kushtet e Putinit për tërheqjen nga Ukraina

Në kohën që dy delegacionet e Ukrainës dhe Rusisë po zhvillojnë negociata në Bjellorusi për gjetjen e një zgjidhje për krizën dhe arritjen e një armëpushimi, presidenti Putin ka zbuluar çështjet që do të çonin në arritjen e një marrëveshje.

Gjatë një bisede telefonike me presidentin francez Macron, Putin është shprehur se marrëveshja me Kievin mund të arrihet pas çmilitarizimit dhe denazifikimit të Ukrainës dhe kur ky vend të ketë një status neutral. Gjithashtu, një tjetër kusht i Putin është njohja ndërkombëtare e Krimesë si territor rus. Nga ana tjetër “Elysee” deklaron se Macron i kërkoi presidentit rus të ndalojë të gjitha operacionet dhe sulmet kundër civilëve, të ruajë infrastrukturën civile dhe të sigurojë rrugët kryesore. “Putin konfirmoi gatishmërinë e tij për t’u përkushtuar ndaj këtyre kërkesave”, shkruhet në deklaratën e presidencës franceze.

VIDEO /“Jemi 9 shqiptarë këtu, Më i madhi është 44 vjeç!Kemi kapur shumë robër rusë”

Ushtari shqiptar flet nga Kievi:

Ndonëse nuk kemi një sh ifër zyrtare, thuhet se mes ushtarëve ukrainas që l uftojnë p ërballë Rusisë në këto 4 ditë, janë edhe shtetas shqiptarë. Një i ri shqiptar, i cili nuk ka pranuar që të identifikohet, me arsyetimin se u c ënohet siguria atij dhe shumë bashkëkombësve të vetë, sjell rr ëfime d ramatike nga fronti i l uftës për BalkanWeb. Shqiptari, i cili kontakton me një numër amerikan, pohon se është pjesë e ushtrisë ukrainase, ndërkohë që prej vitesh ai jeton në SHBA.

Ai deklaron se bashkë me 9 shqiptarë të tjerë janë në front të l uftës 13 km në veri të Kievit, ndërkohë që shpreh sh qetësimet e tij nga terreni.

“Jemi 9 shqiptarë këtu. Më i madhi është 44 vjeç. Vijmë nga vende të ndryshme, jemi shqiptarë nga USA, apo dhe Kanadaja, ushtarë dhe ish-ushtarë”, tha ai.

Ai pohon se a rmiku (ushtria ruse) po a vancon drejt Kievit, ndërsa shton se këto f orca janë të shumta në numër. “Ata po avancojnë dhe b eteja është e v ështirë. Por pavarësisht se janë të shumtë në numër, nuk kanë g uxim. Shumë prej r obërve që kemi kapur, pohojnë se nuk ishin nisur për l uftë dhe se i kanë m ashtruar. Ata nuk duan të l uftojnë kundër Ukrainës.”, thotë shqiptari.

I pyetur se si është gjendja e ushtarëve shqiptarë, nëse ka pasur apo humbje në mesin e tyre apo dhe të p lagosur, shqiptari jep lajmin e mirë se ata gëzojnë shëndet dhe janë mirë.

“Falë Zotit jemi mirë të gjithë. Vetëm disa l ëndime të vogla”, shton ai. Madje shqiptari jep dhe video nga fushë b eteja, ku shihet se si kolegët e tij ukrainas f ilmojnë atë çka ndodh në terren, ku pamjet e l uftës janë të qarta. Në videot e siguruara nga BW shihet se si s ulmohen t anke, apo hidhen r aketa, ndërsa në qiell shfaqen sh tëllunga tymi, ndërsa ushtarët ecin të qetë, në misionin e tyre; për të l uftuar a rmikun. Po ashtu, shqiptari ka siguruar për BË edhe pamje nga fronti i l uftës dje në Kharkivi, ku shihet se si i zihet rruga dhe kapen mat t anket ruse. Ndër të tjera i riu ka dërguar edhe një video ku shfaqet një ushtar rus i kapur r ob. Ushtari rus, që ka d ëmtime në sy dhe është i fashuar, dëgjohet teksa flet në telefon ku sqaron se është kapur nga f orcat ukrainase.