5 këshilla për të hequr qafe dhimbjet e këmbëve

5 këshilla për të hequr qafe dhimbjet e këmbëve

5 këshilla për të hequr qafe dhimbjet e këmbëve

Një ngërç muskulor është një tkurrje e pavullnetshme e çdo muskuli. Edhe pse ngërçet e këmbëve janë të zakonshme, kjo mund të ndodhë me cilindo nga muskujt tuaj dhe ndonjëherë ndodh kur më pak e prisni. Mund të keni ngërçe në bark, krahë dhe e vende të ndryshme.

Dhimbjet e muskujve ndodhin sepse trupit tuaj i mungon sasia e mjaftueshme e elektrolitit ose jeni të dehidratuar. Ju mund të përjetoni ngërçe muskulore kur trupi juaj nuk merr mjaftueshëm magnez dhe kalium, të cilat janë të rëndësishme për funksionimin e duhur të muskujve.

Kur trupi juaj është i dehidruar, këto minerale nuk përpunohen si duhet. Mund të ndodhë edhe për shkak të qarkullimit të dobët të gjakut në trup ose nëse nuk keni bërë ushtrimet e zgjatjes para stërvitjes. Këtu janë disa këshilla për të ndaluar dhimbjet e muskujve.

Pini ujë: Ju duhet të pini ujë për ta mbajtur trupin tuaj të hidratuar dhe për të ndaluar tkurrjen e muskujve. Kjo do të ndihmojë muskujt të funksionojnë normalisht. Shpesh truri ynë ngatërron etjen me urinë kur nuk jemi të hidratuar siç duhet.

Zgjatini muskujt: Kryeni ushtrime për zgjatje për të relaksuar muskujt tuaj dhe për të ndaluar ngërçin. Zgjatini muskujt dhe mbajeni zgjatjen për ca kohë para se të relaksoheni. Mund të provoni gjithashtu të masazhoni muskujt e ngushtë.

Hani një banane: Ju mund të hani një banane për të rimbushur elektrolitin në trupin tuaj. Trupi juaj humbet ujin dhe elektrolitin kur djersitni, prandaj është thelbësore të vendosni përsëri elektrolitin pasi ato luajnë një rol të rëndësishëm në funksionimin normal të muskujve.

Zhytuni në ujë të nxehtë: Ju mund të vendosni një leckë të lagur në muskujt e ngushtë për t’u lehtësuar nga ngërçi. Ju gjithashtu mund të bëni një dush të nxehtë, shkruan just naturally healthy. Sipas shumë profesionistëve, shtimi i kripës Epsom në ujë të nxehtë do t’ju lehtësojë ngërçet.

Provoni shtesa distike: Sipas studimeve, konsumimi i vitaminës D, vitaminës B, vitaminës E, zinkut dhe magnezit mund të ulë rrezikun e ngërçeve. Marrja e secilës prej tyre vetëm mund të jetë e vështirë, por një multivitaminë e mirë duhet të sigurojë kërkesat tuaja ditore për secilën nga këto vitamina të rëndësishme.

Leave a Reply