4 Shenjat që Tregojnë se Zemra nuk po Punon siç Duhet! Mos Përtoni, por Vrap tek Mjeku

Shpesh sëm undjet e zemrës kanë disa shenja paralajmëruese të cilat nuk duhet t’i anashkalojmë, për të bërë të mundur parandalimin në kohë.

Sipas Qendrës për Kontrollin dhe Paran dalimin e Sëm undjeve rreth 610,000 njerëz vde sin nga pro blemet e zemrës çdo vit vetëm në SHBA.

Të dyja gjinitë, si burrat, por edhe gratë janë të prekur nga sëm undjet e zemrës për shkak të arsyeve të ndryshme që lidhen me një mënyrë jetese të caktuar.

Megjithatë ka shumë shenja dhe paral ajmërime që na informojnë për pro blemet e zemrës dhe ne duhet të jemi shumë të vetëdijshëm.

Artikulli ju tregon 4 shenjat paralajmëruese të sëm undjeve të zemrës që ju duhet t’i kushtoni vëmendje:

DH IMBJA PËRHAPET NË KRAH

Shumë meshkuj përj etojnë dh imbje në krahun e majtë, ndërsa gratë përjetojnë të njëjtat dh imbje në të dy krahët.

Disa gra kanë thënë gjithashtu se përj etuan një dh imbje të pazakontë në bërryl përpara se të pësonin një at ak ka rdiak.

Kjo ndodh sepse dh imbja nga zemra shkon në kurriz kur ne rvat e trupit tuaj janë të lidhura dhe truri është ko nfuz dhe mendon se dh imbja është në krah, por në të vërtetë nuk është kështu.

KOLLITJA E VAZHDUESHME

Kollitja mund të rrjedhë nga çështje të ndryshme dhe mund të jetë gjithashtu një shenjë e sëm undjeve kard iovaskulare.

Kollitja e vazhdueshme që prodhon lëng të kuqër remtë që përmban gj ak është shumë e zakonshme tek ata që kanë pro bleme me zemrën.

NIVELET EKSTREME DHE TË PAZAKONSHME TË AN KTHIT

Disa studime kanë treguar se njerëzit që vuajnë nga an kthi ekstrem që në moshë të re janë të prirur ndaj sëm undjeve të zemrës.

An kthi mund të shka ktohet nga mënyra e jetesës shumë stre suese ose çrre gullime të ndryshme.

Disa nga efektet e an kthit në zemrën tuaj përfshijnë tahik ardinë, tensionin e rritur të gja kut dhe uljen e ritmit të zemrës.

EN JTJA E KËMBËVE

Kur zemra juaj nuk pompon mirë, lëngu nga enët e gja kut rrjedh në indet përreth dhe këmbët tuaja, e pësojnë, thjesht për shkak të gravitetit.

Kjo quhet edemë periferike dhe shumë njerëz që e kanë atë, nuk kanë sëm undje të zemrës.

Mirëpo, kjo është një sim ptomë shumë e zakonshme në mesin e pacientëve të sëm undjeve të zemrës dhe ju duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë.

Leave a Reply