30 metra është e thellë/ Zb ulohet një tjetër gropë g jigande dhe askush nuk e di si është formuar, ja ku ndodhet

30 metra është e thellë/ Zb ulohet një tjetër gropë g jigande dhe askush nuk e di si është formuar, ja ku ndodhet

30 metra është e thellë/ Zb ulohet një tjetër gropë g jigande dhe askush nuk e di si është formuar, ja ku ndodhet

Një ekip i një televizioni rus, që po fluturonte me aeroplan mbi tundrat e Siberisë gjatë kësaj vere vërejti një gropë masive, 30 metra të thellë dhe 20 metra të gjerë. Shkencëtarët nuk janë të sigurt se si është formuar saktësisht kjo gropë e madhe. Ajo është gropa e nëntë e këtij lloji që është zbuluar në rajon që nga viti 2013.

Përderisa shkencëtarët tani besojnë se gropa gj igante është e lidhur me një shp ërthim të gazit të metanit, që mund të jetë shkaktuar si rezultat i rritjes së t emperaturave në rajon. “Tash për tash, nuk ekziston asnjë teori e pranuar për atë se si formohen këto fenomene të ndërlikuara”, tha Evgeny Chuvilin, shkencëtar nga Instituti i Skolkovos për Shkencë dhe T eknologji.

Leave a Reply